Google работи над режима Alt OS за своите ноутбуци, който ще

...
Google работи над режима Alt OS за своите ноутбуци, който ще
Коментари Харесай

Google може да пусне ноутбук с две операционни системи

Гугъл  работи над режима Alt OS за своите ноутбуци, който ще разреши стартирането на цели две операционни системи. Както съобщава Slash Gear, режимът ще бъде аналог на Boot Camp на Apple, който дава опцията за стартирането на Windows 10 на фирмените компютри.
Отбелязва се, че намеците за внедряване на сходен режим в новия Pixelbook са направени от инженерите, които са оповестили значимите промени в Chrome OS. Въпреки това, въвеждането на режима Alt OS ще изисква най-малко 40 гигабайта памет: 10 гигабайта за Chrome OS и 30 гигабайта – за Windows 10.

Както акцентира портала, сега потребителите на Chromebook използват  ноутбуците само за влизане в интернет, само че опцията за пускане на тях на Windows 10 може да е налично за „напредналите“ консуматори, което ще изведе ноутбуците на Гугъл на ново равнище.

По-рано се появи информация, че устройствата, които работят под операционната система Android, събират данни за геолокацията на потребителите и я дават на Гугъл, даже и в случай че SIM-картата е извадена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР